Avondmaal collecte

Slavernij Vandaag | International Justice Mission (ijmnl.org)                    

International Justice Mission Nederland (ijmnl.org)

We vinden data essentieel: 
We bestuderen het probleem van geweld en evalueren ons werk heel precies, zodat het zo effectief mogelijk wordt en we robuuste resultaten behalen.

We komen van over de hele wereld: 
Ongeveer 95% van de medewerkers van IJM komt uit het land waarin ze werken – van Guatemala tot Uganda en van de Filipijnen tot Ghana.

 We gaan voor partnerschap: 
Samenwerking met lokale overheden, politie en wetshandhavers creëert systematische veranderingen en beschermt miljoenen tegen uitbuiting.

 Wat zeggen anderen? 
IJM wordt bestempeld als één van de 10 non-profits wereldwijd die “werkelijk verschil maken” door het 
World Report van het World Economic Forum en wordt regelmatig aangehaald door bladen als Forbes, Foreign Affairs, The Guardian, The New York Times, The Phnom Penh Post, The Times of India, The Independent, Huffington Post UK en Nederlandse media als het AD, Parool, ND, RD, Friesch Dagblad, de EO,RTL en NOS.NIEUWS

Er zijn 18 mensen bevrijd uit een fabriek van een banketbakkerij in Bangkok in Thailand. De 18 mensen waren arbeidsmigranten uit Myanmar en werden tegen hun wil vastgehouden. Dankzij een samenwerking tussen IJM en Thaise autoriteiten zijn deze mensen nu vrij!

De reddingsoperatie werd uitgevoerd vanuit een groot huizencomplex in de woonwijk. Agenten probeerden de arbeiders te bereiken, maar zij zaten opgesloten op de bovenste verdieping van een gebouw met hoge gesloten hekken. Uiteindelijk lukte het de arbeiders buiten te komen.
Een van hen begon over het hek naar buiten te klimmen en er werd een ladder gebracht om hem te helpen ontsnappen.
Deze man zei later: “Ik wist niet of het dagen of maanden zou duren…
Ik voel me nu vrij.”In totaal volgden 18 Myanmarese immigranten hem naar de vrijheid, waaronder een jongen en een meisje van 16 jaar oud.
De bevrijde mensen worden door IJM Thailand ondersteund bij de ondervragingen en ontvangen juridische hulp en nazorg op een veilige locatie.
“We zijn blij dat we een rol hebben kunnen spelen bij de bevrijding van deze mannen, vrouwen en kinderen en dat we ervoor hebben kunnen zorgen dat ze veilig zijn. We juichen de snelle inspanningen van DSI en de Thaise autoriteiten toe om hulp te brengen aan arbeidsmigranten die het slachtoffer zijn van misbruik,” zegt Andrew Wasuwongse, IJM Thailand Field Office Director.IJM Thailand zet zich sinds 2017 in om mensen uit gedwongen arbeid en arbeidshandel te bevrijden. Ook al is Thailand in eerste instantie gericht op de uitbuiting in de visindustrie, markeert deze zaak de uitbreiding van het team naar andere industrieën in Thailand waar gedwongen arbeid kan worden aangetroffen.

WordPress PopUp Plugin